4 Responses to hacked 7

 1. Gerard B 4 juni 2015 at 18:46 #

  Hoi die Josephine,
  Vrijheid is voor ons het kunnen doen en zeggen, maar natuurlijk wel met de nodige respect voor een ieder.
  Het maakt niet uit of het dan om een meisje, vrouw, jongen of man gaat.

  De afgelopen week kwam onze dochter lief opeens met het woord hoer op de proppen.
  Wij keken elkaar aan met een blik van wat nu weer?
  Weer zo een mooi moment om dochter lief maar weer eens bij ons op de bank te roepen.
  En gevraagd of ze ook wist wat het betekende?
  Toen werd het wel erg stil tussen ons in op de bank.

  Dus haar maar verteld dat het waarschijnlijk het oudste beroep op de wereld is, maar dat de meeste vrouwen dit niet uit zich zelf doen maar hier toe worden gedwongen of voor sommige het nog de enigste weg is om aan geld te kunnen komen.
  Vooral van het eerste schrok ze wel heel erg.

  Dus dochter lief ook nog maar eens verteld dat seks met elkaar hebben of met je zelf iets heel erg moois is, vooral het samen hebben van seks (of het vrijen zoals wij het hier noemen) iets heel bijzonders is, iets dat je alleen samen doet als je het allebei wilt.
  Dat seks met je zelf hebben ook iets heel moois en fijns is maar dat je dat doet waar je alleen bent, dus lekker in je eigen kamer met de deur dicht.

  Dochter lief vertelde ook dat ze het wel heel erg fijn vond dat als wij zo op de bank zaten, dat ze lekker tegen ons aan kon zitten of liggen zonder bang te hoeven zijn dat er nare dingen gebeurden.
  Hierop hebben we het ook nog even over seksueel misbruik gehad, en dat als ze ook maar even het gevoel heeft dat iets in haar ogen of voor haar gevoel niet goed aan voelt, zij het zou zeggen.
  Met haar afgesproken dat het iets is waarvoor je je niet hoeft of moet schamen, maar gewoon vertellen aan mama of papa zo als ze mij noemt.

  • Josephine 5 juni 2015 at 08:21 #

   Hoi Gerard,
   Soms lijkt het alsof toeval niet bestaat…
   Er over praten is zo iets anders dan “alles moet kunnen” en dat laat je hiermee zo duidelijk zien.
   Dank je wel voor het delen van jullie gesprek.

 2. Vincent 8 augustus 2015 at 15:18 #

  Ik kijk het van een andere invalshoek.. Als er geen hoeren zijn dan zijn er meer verkrachtingen!
  Hoewel ik zeker tegen ben tegen minderjarige prostituees.

  Ik heb 5 jaar in de mannen wereld gezeten die marine heet. Veelal jonge mariniers tussen 18 en 25 jaar. Een relatie zit er vaak niet in vanwege de lange uitzendingen. Je wordt dan met een groep mariniers uitgezonden voor 4 maanden voor jungle training. Naar de hoeren gaan is wat er gebeurt als de jongens de ballen op springen staan. Ook al durf of kan je niet, ga je mee anders ben je een pispaaltje. Masturberen als vervanging van seks, veelal openlijk in een groep onder de douches, is iets wat soms voorkomt. Het gebeurt gewoon er is geen schaamte. Seks consumeren hoort bij mannen die ver weg van huis zijn.

  Je loopt vol testosteron en adrenaline je missie te doen. Er komen meisjes naar je toe die zich aanbieden voor betaald vrijen. In Brazilië is de wettelijke leeftijd voor legale prostitutie op 16 jaar. Als mariniers wordt je gewaarschuwd door de leiding om naar de leeftijd te vragen. Je gebruikt altijd condooms volgens veiligheid voor soa of zwangerschap.

  Ze bieden zich aan, meestal zelfs opdringerig om met een gezonde mooie jongeman seks te hebben. Ze willen het ook graag doen met ons. geslachtsgemeenschap. De jongens van je korps zien er goed uit, lichamelijk aantrekkelijk en ze zijn schoon. Ik durf zelfs te beweren dat ze genieten van het kort seksueel samen zijn. Als ik toen aan het vrijen was met een prostituee wilde ik dat ze het prettig vond. Het penetreren moet fijn zijn met wat respect en genegenheid voor de hoeren. Zij kregen geld en genot ervoor en wij waren aan onze trekken gekomen. Niet meer of minder en ze leefden van de prostitutie die je zo in stand houdt.

  Bij seksuele opvoeding van mijn zonen probeer ik ze respect te geven voor het werk van prostituees.

  Hoeren zijn geen sletten of gold diggers. Het is een eerbaar oudste beroep voor mannen die geen partner hebben. En wat is er dan fout mee om er gebruik te maken? Beter dan dat er een vrouw verkracht wordt omdat de prostituees er niet zijn. Loverboys is nooit goed te spreken. Maar het werk van een escortgirl bijvoorbeeld daar is niks mis mee. Sommige luxe hoeren of gigolo’s kiezen voor hun beroep in de seksuele industrie. Het moet niet altijd overtrokken worden in een sfeer van zielig of misbruik. Natuurlijk zijn er trieste gevallen van vrouwenhandel. Maar daar dient de overheid controles op uit te voeren. De hoeren loper weet het vaak niet of zijn er niet van bewust op de illegaliteit van ze.

  • Josephine 9 augustus 2015 at 13:56 #

   Hoi Vincent,

   De invalshoek die jij beschrijft over prostituees is m.i. het algemene gedachtegoed van veel volwassenen in Nederland. Hoeren willen het zelf, verdienen er hun brood mee en voorkomen zo veel verkrachtingen.
   Dus alleen maar goed dat dit beroep bestaat.

   Ik had zelf vroeger ook dat beeld van de prostitutie in Nederland.
   Mijn beeld is veranderd nadat ik mij er wat meer in ging verdiepen, documentaires zag en mensen ontmoette die óf als prostituee gewerkt hebben óf vanuit hun werk dichter bij deze groep staat dan ik.

   N.a.v. jouw reactie ben ik online gaan zoeken naar meer cijfers over het aantal gedwongen prostitue(e)s en heb ik mijn beeld beter genuanceerd.
   Dus dank je wel voor je bijdrage.
   Mijn conclusie is: er zijn geen harde cijfers.
   Er worden getallen genoemd van 7 tot 90% in verschillende onderzoeken en bij elk onderzoek lijken diverse kanttekeningen te plaatsen.
   Reden dan ook voor mij om mijn bovenstaande artikel aan te passen.

   Daarnaast geef je aan dat je ervaart dat het (met ‘het’ bedoel je prostitutie, verwacht ik) altijd wordt overtrokken in een sfeer van zielig of misbruik.

   Het lijkt er op dat er in Nederland 2 stromingen zijn die naast elkaar leven.
   In de media lijkt de aandacht te liggen op het stuk van misbruik binnen de prostitutie.
   In het dagelijkse leven van mensen lijkt de luchtige insteek, de invalshoek die jij beschrijft, de boventoon te voeren.

   Nu neigen mensen snel, naar het ene eenzijdige beeld óf het andere, waar ik me dus ook al 2 x aan schuldig heb gemaakt door onvoldoende kennis.
   Prostitutie heeft er denk ik veel baat bij als we een genuanceerd beeld er over krijgen, één met grijstinten. Dat proces omarm ik.

   Een beeld dat recht doet aan het beroep wanneer dat vanuit vrije wil gebeurt én die tevens stil staat bij de keerzijde die er helaas ook stevig aan kleeft.
   Door ons er bewust van te zijn, ontstaat er denk ik meer ruimte voor andere gesprekken en nieuwe ontwikkelingen om de negatieve kant van de prostitutie te voorkomen en te bestrijden.

   Groetjes, Josephine

Door langdurig traumaherstel heb ik mijn bedrijf moeten stoppen.
Gezien het belang van het onderwerp houd ik deze website in de lucht.
Na de hack-aanval zijn diverse Tips & Tools nog niet hersteld.
Van Bloem & De Bij was onderdeel van Josephine's Company House
Kvk nr destijds: 020 94 337